Voeding en artrose

by on 20/07/2018

Hoewel men voorheen weinig aandacht besteedde aan voeding bij het behandelen en voorkomen van artrose, is hierin de laatste jaren wat verandering in gekomen. We zijn onszelf nu steeds meer gaan inzien dat hetgeen dat we eten een belangrijke bijdrage levert in hoe gezond ons lichaam is. 

Dit heeft op verschillende vlakken betrekking op mensen die aan artrose leiden. Mensen met een goede gezondheid kunnen bijvoorbeeld beter met symptomen van pijn omgaan. Hierdoor hebben zij minder medicijnen nodig om met de chronische pijn te leven die gepaard gat met artrose. Een andere factor is dat voeding lichaamsdelen gezond kan houden. Men begint zich steeds meer te beseffen dat bepaalde voedingstoffen ook kunnen bijdragen aan gezondere botten en daarmee kan de aandoening misschien wel voorkomen worden. Ook kan een artrose behandeling door Vrij van Pijn helpen.

Eten om beter met pijn om te gaan

gezonde voedingMensen met artrose aan een of meer gewrichten zullen met chronische pijn te maken krijgen. Hoe vaak deze pijnsymptomen zich voordoen op een dag is afhankelijk van hoeveel een gewricht gebruikt wordt. Zonder een chirurgische ingreep zal de pijn ook niet overgaan. Artrose patiënten nemen daarom in de meeste gevallen medicijnen om de pijn te verzachten. Dit kan je echter niet in onbeperkte mate en voor onbepaalde tijd blijven doen.

Als er dan ook maatregelen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je minder medicijnen hoeft te nemen, dan doe je er goed aan hier gebruik van te maken. Gezond eten is hier een voorbeeld van. Je zal jezelf hierdoor sterker voelen en sterke mensen kunnen beter met pijn omgaan. Tevens kan je met voeding voor ontspanning zorgen. Ook dit draagt bij aan minder nadelige gevolgen van pijn ervaren.

Invloed voeding op lichaam en botten

Zonder voeding kan een lichaam niet functioneren. Uit vetten en koolhydraten halen we energie die nodig is om ons lichaam te laten werken. Er zijn echter nog meer voedingstoffen die ons lichaam nodig heeft. Zo kunnen vitaminen en mineralen er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze organen in een goede staat blijven. Voor mensen met artrose zijn de botten zeer belangrijk. Ook hier kunnen specifieke voedingsstoffen voor een gezonde staat van de botten zorgen.